Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Χαμόγελου του Παιδιού και της ΕΟΔ

Σύμφωνο συνεργασίας - Χαμόγελο του Παιδιού και ΕΟΔ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Χαμόγελο του Παιδιού “σφράγισαν” και επίσημα την Δευτέρα 25 Μαΐου μία συνεργασία που μετράει ήδη πολλά χρόνια. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στον Πολυχώρο του Χαμόγελου του Παιδιού, στο Κορωπί, οι δύο οργανισμοί συνυπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας, με το οποίο η ΕΟΔ εντάσσεται στον επιχειρησιακό μηχανισμό του «Χαμόγελου», με στόχο τη συνεργασία σε αναζητήσεις αγνοουμένων παιδιών και ενηλίκων, αλλά και σε φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες), με αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού, drones, οχημάτων και τεχνογνωσίας και από τις δύο πλευρές.

Με την υπογραφή του Συμφώνου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΔ, Αλέξανδρος Γιορδάνης, πρόσφερε στον κ. Γιαννόπουλο τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση του σπουδαίου έργο που προσφέρει.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εκπρόσωποι της Π.Υ., της ΕΛ.ΑΣ και άλλων σωμάτων ασφαλείας, χορηγοί και συνεργάτες, αλλά και πολλά μέλη εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας, που στηρίζουν σθεναρά το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, κ. Γιαννόπουλο για την αγαστή συνεργασία και την πρόσκληση!

Μοιράσου το:

Διάβασε επίσης

Η ΕΟΔ συμμετέχει στο Eυρωπαϊκό έργο AEGIS

Η ΕΟΔ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο AEGIS, για την ενίσχυση της ετοιμότητας και της διαχείρισης καταστροφών.

Στις 2 Νοεμβρίου η έναρξη της Σχολής Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ

Στις 2 Νοεμβρίου ξεκινά η Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη, για όσους θέλουν να γίνουν ενεργοί εθελοντές διασώστες.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026: Γιατί μας αφορά όλους

Δωρεάν webinar «Μύθοι & Αλήθειες στην Ψυχολογία», την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026, 9:00 - 20:00 από την ΕΟΔ
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σου!

Πρόλαβε την έκπτωση!

ΜΟΝΟ για μία μέρα
Παρασκευή 28/11