2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Σκοπός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Εκπαιδεύσεις
Επιχειρήσεις διάσωσης
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Η Γερμανική οργάνωση DGzRS και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μαζί σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο

Ημ/νία: 28/03/2016
Η Γερμανική οργάνωση DGzRS και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μαζί σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο

Στη Λέσβο επιχειρεί από τις αρχές του Φλεβάρη το σκάφος MINDEN της Γερμανικής διασωστικής οργάνωσης Die Seenotretter – DGzRS (www.seenotretter.de/wer-wir-sind), σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το τοπικό παράρτημα της ΕΟΔ. Το σκάφος, μήκους 23 μέτρων, είναι στελεχωμένο με πλήρωμα της DGzRS και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και πραγματοποιεί περιπολίες σε καθημερινή βάση συνεργασίας με το πλωτό Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) και τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνδράμοντας στο έργο του Λιμενικού Σώματος τόσο σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης όσο και στη περισυλλογή προσφύγων από λέμβους.

Η αποστολή του MINDEN στη Λέσβο, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Members Helping Members» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (International Maritime Federation, IMRF), στο πλαίσιο του οποίου ευρωπαϊκές οργανώσεις στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο, με διασωστικά σκάφη, εξοπλισμό, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό της Γερμανικής Οργάνωσης, το σκάφος θα παραμείνει στην Ελλάδα για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, στη διάρκεια του οποίου το πλήρωμα θα συνεργάζεται στενά με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τόσο σε επίπεδο επιχειρήσεων όσο και εκπαίδευσης. Η πρώτη επιχείρηση, μάλιστα, του Γερμανικού MINDEN έγινε σε συνεργασία με το σκάφος RESCUE 1 της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που βρίσκεται στη Λέσβο από τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΕΑΣ» της ΕΟΔ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αφορά ενίσχυση των δυνάμεων της Οργάνωσης με εθελοντές από όλη την Ελλάδα και διασωστικό εξοπλισμό στα παραρτήματά της που βρίσκονται στη Λέσβο, τη Σάμο, την Κω και τη Χίο με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.  

Τα στελέχη της DGzRS μεταφέρουν καθημερινά την άριστη τεχνογνωσία και εμπειρία τους στη θαλάσσια διάσωση στα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που στελεχώνουν το MINDEN, συγχρόνως, όμως, έχουν ξεκινήσει και εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών για τους εθελοντές της ΕΟΔ στο νησί. Επίσης, η Γερμανική οργάνωση έχει εμπιστευτεί και αναθέσει σε μέλος της ΕΟΔ που βρίσκεται καθημερινά στο MINDEN, την επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες αρχές και δυνάμεις των περιστατικών, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή υποδοχής του σκάφους στη μαρίνα της Μυτιλήνης, που έγινε στις 6 Φλεβάρη, παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο τοπικός συντονιστής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης της επιχείρησης Poseidon Rapid Intervention, Αντώνης Σοφιαδέλης, ο CEO της DGzRS και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (IMRF), Captain Udo Helge Fox, ο Πρόεδρος της ΕΟΔ, Γιώργος Καλογερόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΔ, Νίκος Πρίπορας, εκπρόσωποι τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού, το πλήρωμα της DGzRS, αλλά και πολλά μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το τοπικό παράρτημα.

Η Γερμανική οργάνωση DGzRS και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μαζί σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη Λέσβο

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649