Οι δασικές πυρκαγιές στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΕΟΔ στη ΔΕΘ

SILVANUS ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΔΕΘ 2024

Στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου μια ενημερωτική εκδήλωση αφιερωμένη στις δασικές πυρκαγιές, με έμφαση στο Ευρωπαϊκό Έργο SILVANUS και τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσει για την αποτελεσματικότερη διαχείριση και πρόληψη των πυρκαγιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη πρώτων βοηθειών για περιπτώσεις εγκαυμάτων και εισπνοής καπνού, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη χρήση πυροσβεστήρα μέσα από προσομοίωση εικονικής πυρκαγιάς. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του έργου SILVANUS, προσφέροντας στο κοινό μια ολοκληρωμένη λύση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 40 πολίτες, ενώ η δράση καλύφθηκε και από την κρατική τηλεόραση, προσφέροντας ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Μοιράσου το:

Διάβασε επίσης

Υποχρεωτικό το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο

Τι αλλάζει στο κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο από τον Ιούλιο 2026; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το περιεχόμενο και τις προδιαγραφές.

Πρόσκληση Προμήθειας Εξοπλισμού – BSB-BSUAND

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλεί ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν προσφορά για προμήθεια εξοπλισμού του έργου BSB-BSUAND.

Πρόσκληση προμήθειας διαφημιστικών μπουκαλιών

Ανακοίνωση πρόσκλησης προμήθειας 1500 Διαφημιστικών Μπουκαλιών στο πλαίσιο του έργου με “BSB-BSUAND - Black Sea Unites Against Natural Disasters”

Πρόλαβε την έκπτωση!

ΜΟΝΟ για μία μέρα
Παρασκευή 28/11