Συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας από τους εθελοντές της ΕΟΔ στην κακοκαιρία Bora

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΡΘΡΩΝ - ΔΟΚΙΜΗ 2 (13)

Με κοπές και απομακρύνσεις δέντρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς συνέδραμαν από χθες οι εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν ελέω της κακοκαιρίας Bora.

Ειδικότερα, τα κλιμάκια της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Π.Υ. και τις τοπικές αρχές, πραγματοποίησαν από νωρίς χθες (Κυριακή 2/12) το πρωί και μέχρι αργά το απόγευμα κοπές και απομακρύνσεις δέντρων από επτά σημεία μέσα στην πόλη – Χαριλάου (οδοί Γιάννη Αγγέλου και Ν. Πλαστήρα), Πρ. Κορομηλά, Αγίας Σοφίας, Κηφισιά (οδοί Μοσκώφ και Ηπείρου) και Πλατεία Ναυαρίνου – απελευθερώνοντας το οδόστρωμα και αποκαθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Την ίδια ώρα στην Κασσάνδρα, μέλη της τοπικής βάσης ετοιμότητας και της ΕΟΔ Χαλκιδικής συνέδραμαν το Πυροσβεστικό Σώμα, επίσης, με κοπές και απομακρύνσεις δέντρων, καθώς και με απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια.

Ταυτόχρονα, εθελοντές της ΕΟΔ από τα Μουδανιά πραγματοποιώντας περιπολίες στην περιοχή ευθύνης τους, ενημέρωναν άμεσα την Π.Υ. για πλημμυρισμένα ρέματα και ιρλανδικές διαβάσεις, όπως και για πεσμένα καλώδια.

Αργά το βράδυ της Κυριακής η ΕΟΔ κλήθηκε από την Π.Υ. Χαλκιδικής να επιχειρήσει στην περιοχή της Τορώνης, στην Χαλκιδική, όπου νωρίτερα είχε καταστραφεί γέφυρα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο οικισμός και να εγκλωβιστούν κάτοικοι. Κλιμάκιο 12 εθελοντών διασωστών, από τη Θεσσαλονίκη και το Παράρτημα Χαλκιδικής, με άτομα εκπαιδευμένα στη διάσωση σε ορμητικά νερά, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή με σκάφος, διασωστικό jet ski (rescue runner) και τέσσερα οχήματα που επιχείρησαν, σε στενή συνεργασία με την 2η ΕΜΑΚ, στην περιοχή μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί.

Το κλιμάκιο της ΕΟΔ πραγματοποίησε έρευνες για εγκλωβισμένους και κατοίκους που έχρηζαν βοήθειας.

Μοιράσου το:

Διάβασε επίσης

Άσκηση θαλάσσιας διάσωσης στη Χαλκιδική

Με περισσότερους από 40 εθελοντές, τρία διασωστικά σκάφη και ένα jet ski, πραγματοποιήθηκε η ετήσια άσκηση θαλάσσιας διάσωσης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην INTERAIGIS 2026

Η ΕΟΔ συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση INTERAIGIS 2026, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στην Αθήνα, από 23 έως 25 Απριλίου.  

Η Kaizen Gaming στο πλευρό των εθελοντών μας

Η Kaizen Gaming στηρίζει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με μεγάλη χορηγία για νέο πυροσβεστικό όχημα, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης και εκπαίδευσης.

Πρόλαβε την έκπτωση!

ΜΟΝΟ για μία μέρα
Παρασκευή 28/11