Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην Κω η τελετή παράδοσης-παραλαβής των δύο διασωστικών σκαφών ZETA και CHIARA

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην Κω η τελετή παράδοσης-παραλαβής των δύο διασωστικών σκαφών ZETA και CHIARA

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα γίνει στην Κω η τελετή παράδοσης – παραλαβής των δύο διασωστικών σκαφών ZETA και CHIARA της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τα οποία προσφέρθηκαν στην ΕΟΔ από την γερμανική διασωστική οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση DGzRS (Deutsche Gesellschaft zur Rettung Schiffbrüchiger/ German Maritime Search and Rescue Service).

Τα σκάφη βρίσκονται στην Κω από τον Νοέμβριο του 2016 και χρησιμοποιούνται από τους εθελοντές της ΕΟΔ Κω για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νησιού, όπως επίσης και για τις τακτικές εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετέχουν μέλη του παραρτήματος. Τα δύο σύγχρονα σκάφη, τύπου Panther, έχουν πάρει μέρος σε πολλά περιστατικά, μεταξύ των οποίων και αυτό με το τουρκικό σκάφος Alcatras τον Δεκέμβριο του 2016, που είχε απασχολήσει πολύ την επικαιρότητα. Τότε, η συνδρομή των σκαφών της ΕΟΔ είχε αποδειχτεί εξαιρετικά σημαντική, καθώς ήταν τα μοναδικά στην περιοχή που είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν ακόμα και σε συνθήκες έντασης ανέμου 7 με 8 μποφόρ.

Μετά την δωρεά των σκαφών από την DGzRS, ακολούθησε εντατική εκπαίδευση από τους εκπαιδευτές της γερμανικής οργάνωσης στους εθελοντές της ΕΟΔ Κω, η οποία διήρκεσε έξι μήνες και αφορούσε, μεταξύ άλλων, τον χειρισμό των σκαφών, τεχνικές πλοήγησης και έλκυσης και είχε ως στόχο την βελτίωση του επιχειρησιακού επιπέδου των πληρωμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στη μαρίνα της Κω και εκ μέρους της DGzRS θα παραβρεθεί ο CEO της και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη θαλάσσια διάσωση (International Maritime Rescue Federation/IMRF), Udo Fox, όπως επίσης και ο Οικονομικός Διευθυντής, Nicolaus Stadeler.Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 11/12/2018 4:45:54 πμ