Συμμετοχή της ΕΟΔ σε άσκηση ετοιμότητας της Fraport Greece

Συμμετοχή της ΕΟΔ σε άσκηση ετοιμότητας της Fraport Greece

Στις 14 Νοεμβρίου 2019 το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κατόπιν πρόσκλησης του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στην άσκηση ετοιμότητας της Fraport Greece, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, ένα αεροσκάφος Α320 της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό το αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε, αμέσως μετά την απογείωση, καπνό στην καμπίνα επιβατών και ζήτησε προτεραιότητα για προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Πέντε λεπτά μετά την επικοινωνία το στίγμα του αεροσκάφους χάνεται από το ραντάρ και βάσει της τελευταίας γνωστής θέσης του, προέκυπτε πως είχε καταπέσει σε μια περιοχή που εκτείνεται από την χερσαία περιοχή μεταξύ αεροδρομίου και Επανομής, περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του αεροδρομίου.

Μετά από μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, ο οποίος είχε ήδη επικοινωνήσει με το 112, οι επιχειρήσεις έρευνας κατευθύνθηκαν σε θαλάσσια περιοχή περίπου 3 χλμ. από την Μαρίνα Καλαμαριάς, όπου και εντοπίστηκαν κάποιοι επιζώντες σε σωστικό μέσο του αεροσκάφους.

Στην άσκηση συμμετείχαν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αερολιμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ευχαριστούμε ολόψυχα το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες για την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη.

Συμμετοχή της ΕΟΔ σε άσκηση ετοιμότητας της Fraport Greece


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 25/10/2020 9:24:55 πμ