Στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας η ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων με διακομιδές ασθενών

Στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας η ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων με διακομιδές ασθενών

55 συνολικά διακομιδές πραγματοποίησαν οι εθελοντές της ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων, με έδρα την Πάρο, μέσα στο 2019, κάνοντας χρήση του ασθενοφόρου που τους προσφέρθηκε από την INTERAMERICAN, μεγάλο χορηγό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τα μέλη της ΕΟΔ στο νησί της Πάρου συνδράμουν εδώ και οκτώ χρόνια στις διακομιδές ασθενών και τραυματιών, πάντα υπό τις οδηγίες και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πάρου και μόνο όταν δεν υπάρχει επάρκεια στη βάρδια του ΕΚΑΒ. Μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 οι διακομιδές γινόταν με ένα παρωχημένο ασθενοφόρο όχημα, ωστόσο οι άνθρωποι της INTERAMERICAN ευαισθητοποιήθηκαν και πρόσφεραν ως δωρεά ένα νέο ασθενοφόρο τον Ιούλιο του 2017.

Η κατάσταση στην Πάρο δυσχεραίνεται σημαντικά το καλοκαίρι, όπως είναι αναμενόμενο, όταν το νησί οκταπλασιάζει ή και μερικές ημέρες δεκαπλασιάζει τον πληθυσμό του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα ατυχήματα και γενικά τα περιστατικά που αφορούν την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών.

 Τα περιστατικά στα οποία καλούνται να βοηθήσουν οι εθελοντές της ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων αφορούν κυρίως:

- Μεταφορά τραυματιών από το σημείο του ατυχήματος στο Κέντρο Υγείας Πάρου και, αν χρειαστεί, σε διαγνωστικό κέντρο του νησιού για περαιτέρω εξετάσεις

- Μεταφορά ασθενών ή τραυματιών από την οικία τους στο Κέντρο Υγείας Πάρου ή σε διαγνωστικό κέντρο

- Μεταφορά ασθενών ή τραυματιών από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο λιμάνι για να μεταφερθούν είτε με πλωτό διακομιδών είτε με πλοίο της γραμμής σε νοσοκομεία της Σύρου ή της Αττικής

-  Μεταφορά ασθενών ή τραυματιών από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο αεροδρόμιο για να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομείο της Αττικής

- Μεταφορά ασθενών ή τραυματιών από το πλοίο ή από το Κέντρο Υγείας στην οικία τους

- Μεταφορά τραυματιών στο Κέντρο Υγείας Πάρου κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αναγνωρίζει την προσφορά της INTERAMERICAN στο παράρτημα Δυτικών Κυκλάδων ως ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία της Πάρου.

Η χρήση του ασθενοφόρου οχήματος που πρόσφερε η εταιρεία έχει λύσει πολλά προβλήματα διακομιδής και έχει συμβάλει στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πολλών περιστατικών.

Στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας η ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων με διακομιδές ασθενών


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 20/01/2021 2:36:33 μμ