Εκπαίδευση για διάσωση σε χιονοστιβάδα από την ΑΝΕΝΑ και την ΕΟΔ

Εκπαίδευση για διάσωση σε χιονοστιβάδα από την ΑΝΕΝΑ και την ΕΟΔ

Όλοι όσοι κινούνται σε χειμερινό βουνό πάντα τους απασχολούν τα ερωτήματα όπως:

Η χιονοστιβάδα ως φαινόμενο εκδηλώνεται κάθε χρόνο σε όλα τα βουνά όπου συγκεντρώνεται χιόνι, ανεξάρτητα αν τις βλέπουμε ή όχι. Πλέον όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με το αθλήματα χειμερινού βουνού, όπως το back country ski, snowboarding, χειμερινές αναβάσεις. Αυτό από μόνο του αποτελεί παράγοντα αύξησης του κινδύνου εμπλοκής σε χιονοστιβάδα.

Η χιονοστιβάδα ονομάζεται και λευκός θάνατος, και αυτό γιατί σε ένα άτομο που θα θαφτεί έστω και κάτω από 40πόντους χιόνι, ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς ο μέσος χρόνος ζωής είναι 15 λεπτά. Στο διάγραμμα φαίνεται το ποσοστό επιβίωσης μετά από χιονοστιβάδα, όταν ο σύντροφος έχει εξοπλισμό ασφαλείας και όταν του λείπει.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δραστηριοποιείται εθελοντικά στην ορεινή διάσωση από το 1979 και είναι μέλος της ICAR Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης από το 2006 ενώ συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με τον Γαλλικό Οργανισμό για τις χιονοστιβάδες ΑΝΕΝΑ, (Association Nationale pour l Étude de la Neige et des Avalanches), σε θέματα εκπαίδευσης αντιμετώπισης και πρόληψης χιονοστιβάδων. Για τη χειμερινή περίοδο του 2017 έχει εξασφαλίσει την παρουσία γάλλου οδηγού βουνού και εκπαιδευτή της ΑΝΕΝΑ.

 

Τα σεμινάρια απευθύνονται:

Εκπαίδευση για διάσωση σε χιονοστιβάδα από την ΑΝΕΝΑ και την ΕΟΔ

Key Dates


Που θα γίνει η εκπαίδευση
Τι θα μάθω – Αντικειμενικοί στόχοι εκπαίδευσης
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Απαιτούμενος εξοπλισμός
Έχουν πει για εμάς
Αίτηση συμμετοχής
Κόστος εκπαίδευσης και τι περιλαμβάνει

Άλλα σχετικά θέματα:


1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 15/12/2019 9:50:50 πμ