Ο DNV GL αρωγός και φέτος στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Ο DNV GL αρωγός και φέτος στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Δίπλα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρίσκεται και φέτος η εταιρεία DNV GL, ένας από τους κορυφαίους νηογνώμονες στον κόσμο, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες.

Ο DNV GL ενισχύει κι αυτή τη χρονιά το Τμήμα Υγρού Στοιχείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη σημαντικού μέρους του κόστους συντήρησης του διασωστικούς σκάφους «Όντιν», το οποίο επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, στη Θεσσαλονίκη. Το σκάφος ανήκει στο στόλο των νεότευκτων σκαφών της ΕΟΔ – τα οποία ναυπηγήθηκαν χάρη στη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας  και την υποστήριξη της Νορβηγικής οργάνωσης RS - και καλύπτει επιχειρησιακά τη θαλάσσια επικράτεια της Θεσσαλονίκης και των κοντινών νομών από τον Απρίλιο του 2017.

Το «Όντιν» είναι πλήρως εξοπλισμένο για περιστατικά έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα, έχει πάρει μέρος τον τελευταίο χρόνο σε 10 επιχειρήσεις, ενώ αποτελεί το κύριο μέσο για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών σκοπών της ομάδας και των δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό. Η μεγαλύτερη επιχείρηση στην οποία συμμετείχε το «Όντιν» το 2019 ήταν αυτή της έρευνας ενός αγνοούμενου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή της Σωζόπολης Χαλκιδικής, μετά την φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τον Ιούλιο που μας πέρασε. Επιπλέον, εξυπηρέτησε ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Παραθαλάσσιες Διαδρομές» που διεξήχθη στην παραλία της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2019 αλλά και της δράσης «Πάρε Θέση», που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, επίσης στη Θεσσαλονίκη. Και οι δύο δράσεις αποσκοπούσαν στην ενημέρωση του πληθυσμού για την πρόληψη και την ασφάλεια στη θάλασσα.

Ο DNV GL παρέχει τεχνικές υπηρεσίες στην διεθνή Ναυτιλία και συμβουλευτικές υπηρεσίες στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περισσότερες από 100 χώρες, ειδικευόμενος στην ενεργειακή αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Η εταιρεία προσφέρει, επίσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες και στον τομέα της ναυτιλίας.

Η ΕΟΔ ευχαριστεί τον DNV GL για την εμπιστοσύνη στο διασωστικό έργο των εθελοντών της!

Ο DNV GL αρωγός και φέτος στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 25/10/2020 9:45:57 πμ