Ο DNV GL δίπλα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Ο DNV GL δίπλα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην θαλάσσια έρευνα και διάσωση υποστηρίζει από φέτος η εταιρεία DNV GL, ένας από τους κορυφαίους νηογνώμονες στον κόσμο, με παρουσία σε πάνω από 100 χώρες.

Ο DNV GL ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ενίσχυσε οικονομικά την οργάνωση, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του κόστους συντήρησης για το διασωστικό σκάφος «Όντιν», που επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, συνδράμοντας το έργο του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα σύγχρονα σκάφη, τύπου Zodiac, που πρόσφερε στην ΕΟΔ η Νορβηγική οργάνωση για την θαλάσσια διάσωση RS και το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και καλύπτει επιχειρησιακά την θαλάσσια επικράτεια της Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών από τον Απρίλιο του 2017. Το «Όντιν», που είναι πλήρως εξοπλισμένο για περιστατικά έρευνας και διάσωσης στην θάλασσα, έχει πάρει μέρος τον τελευταίο χρόνο σε 15 επιχειρήσεις, ενώ αποτελεί το κύριο μέσο για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών σκοπών της ομάδας και των δράσεων πρόληψης και ενημέρωσης για την ασφάλεια στο νερό.

Ο DNV GL παρέχει τεχνικές υπηρεσίες στην διεθνή Ναυτιλία και συμβουλευτικές υπηρεσίες στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου σε περισσότερες από 100 χώρες, ειδικευόμενος στην ενεργειακή αλυσίδα προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Η εταιρεία προσφέρει, επίσης, συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της ναυτιλίας.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ ευχαριστούν θερμά τον DNV GL για την αναγνώριση, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη στο έργο της οργάνωσης.

Ο DNV GL δίπλα στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 29/10/2020 5:54:47 μμ