Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή», στην οποία συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις με παράλληλες δράσεις για τα παιδιά στο τμήμα του Γεωφυσικού και, συγκεκριμένα, στον σεισμολογικό σταθμό.
Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το φαινόμενο του σεισμού και τα μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά και για τον εθελοντισμό και τις δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η δράση είχε ως στόχο την πρώτη γνωριμία των μικρών παιδιών με το φαινόμενο του σεισμού μέσα από διάφορες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, quiz, εικονικοί σεισμοί, κτλ, ενώ στο τέλος απονεμήθηκαν στα παιδιά και "διπλώματα".

Ο καθηγητής Μανώλης Σκορδύλης, Καθηγητής Α.Π.Θ. και Υπεύθυνος της δράσης του Σεισμολογικού Σταθμού αναφερόμενος στην συνεργασία με την ΕΟΔ ανέφερε τα εξής:
«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών της  Ελληνικής  Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) που μετείχαν στις δράσεις του Σεισμολογικού Σταθμού του Α.Π.Θ., οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τις Κυριακές 7, 14 και 21 Μαΐου στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο "Α.Π.Θ. την Κυριακή" και απευθύνονταν σε παιδιά 5-9 ετών.

Επρόκειτο για ένα δύσκολο, αλλά και παράτολμο εγχείρημα που, αν και επιχειρήθηκε για πρώτη φορά εφέτος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία χάρη στη διάθεση και το πραγματικά υψηλό επίπεδο "επαγγελματισμού" των μελών της Ε.Ο.Δ. αλλά και χάρη στην άψογη συνεργασία με τα μέλη του Τομέα μας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις συμμετοχές (όλα τα τμήματα είχαν συμπληρωθεί πολλές μέρες πριν την αντίστοιχη Κυριακή) όσο και από τις αντιδράσεις των παιδιών που παρακολούθησαν τις δράσεις αυτές αλλά και από τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια των γονέων τους.

Προσωπικά θεωρώ ότι η φετινή συνεργασία μας αποτελεί υποθήκη για το μέλλον και ευελπιστώ ότι μπορεί να αποτελέσει οδηγό για ακόμη στενότερη συνεργασία και μελλοντικές κοινές δράσεις μεταξύ του Τομέα μας και της Ε.Ο.Δ.».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΑΠΘ την Κυριακή»


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 18/10/2018 11:55:06 μμ