2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Σκοπός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Επιχειρήσεις διάσωσης
Εκπαιδεύσεις
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Η Pfizer Hellas κοντά στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Ημ/νία: 14/06/2016
Η Pfizer Hellas κοντά στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Η Pfizer Hellas, η μεγαλύτερη βιο-φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως, ενίσχυσε οικονομικά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με δωρεά ύψους 7.000 ευρώ που θα αξιοποιηθεί για την αγορά διασωστικού εξοπλισμού και εξοπλισμού Α’ Βοηθειών. Πρόκειται για την πρώτη συνέργεια των δύο οργανισμών, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας της Pfizer Hellas και αποσκοπεί στην υποστήριξη των δράσεων της ΕΟΔ για το προσφυγικό ζήτημα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με τη βοήθεια της Pfizer Hellas θα καταφέρει να εξοπλίσει τους εθελοντές της με τέσσερα φαρμακεία πλήρως εφοδιασμένα με αναλώσιμα Α΄ Βοηθειών και διασωστικά μέσα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται κυρίως από τα πληρώματα των σκαφών της οργάνωσης που επιχειρούν στη Λέσβο, την Σάμο, την Κω και τη Χίο, όπου η οργάνωση διατηρεί παραρτήματα. Οι εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα νησιά αυτά συνδράμουν από την αρχή της προσφυγικής κρίσης το έργο του Λιμενικού Σώματος στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που εμπλέκονται πρόσφυγες και ταυτόχρονα προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους καταυλισμούς.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης υλοποίησε από την αρχή της προσφυγικής κρίσης το πρόγραμμα «Αιγέας», που περιλαμβάνει την επιχειρησιακή ενίσχυση των παραρτημάτων της οργάνωσης στα νησιά αυτά, με μετακίνηση εθελοντών από τα παραρτήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και με αποστολή διασωστικού εξοπλισμού για τα σκάφη που επιχειρούν καθημερινά στη θάλασσα.

Ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, επικεφαλής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas και υπεύθυνος του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, ανέφερε σχετικά:
«Η Pfizer Hellas, μια εταιρεία που λειτουργεί με επίκεντρο τον άνθρωπο, δεν θα μπορούσε να μένει αδρανής απέναντι στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας. Όσο υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που κινδυνεύουν ή στερούνται τα βασικά της επιβίωσης, εμείς θα θεωρούμε καθήκον μας να συμβάλουμε στην προστασία και στην ανακούφισή τους. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη συνεργαστεί με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών. Είναι χαρά μας να συνεχίζουμε τις δράσεις μας στηρίζοντας το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των εθελοντών της, που δίνουν καθημερινά νόημα στις έννοιες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».

Η προστασία των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών και των ευαίσθητων ομάδων αποτελεί προτεραιότητα για την Pfizer Hellas, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.  Τον Οκτώβριο του 2015 η εταιρεία  προχώρησε στη δωρεά 8.300 φαρμάκων στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Pfizer έχει προσφέρει δωρεές συνολικού ύψους άνω των 200.000 δολαρίων σε διεθνείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπως η οργάνωση “Save the Children” και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, που δραστηριοποιούνται σε χώρες οι οποίες δέχονται αυξημένο όγκο προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά την Pfizer Hellas για την υποστήριξη!

Η Pfizer Hellas κοντά στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649