Η ΕΟΔ έδωσε το παρών για 9η χρονιά στον υπερ-μαραθώνιο Olympus Mythical Trail 100k

Η ΕΟΔ έδωσε το παρών για 9η χρονιά στον υπερ-μαραθώνιο Olympus Mythical Trail 100k

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κάλυψε και φέτος υγειονομικά και τηλεπικοινωνιακά τον Olympus Mythical Trail (OMT) των 100 χιλιομέτρων, τον πιο απαιτητικό υπερ-μαραθώνιο που γίνεται στην Ελλάδα.

Οι συνολικά 63 διασώστες της ΕΟΔ που ακροβολίστηκαν στους 17 σταθμούς παρείχαν στους αθλητές Πρώτες Βοήθειες ενώ, ταυτόχρονα, η ομάδα του τμήματος τηλεπικοινωνιών ανέλαβε τον συντονισμό των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των σταθμών, μέσω του κινητού κέντρου επιχειρήσεων «Ερμής». Επιπλέον, στα μισά χιλιόμετρα του μαραθωνίου τη «σκούπα» (συνοδός ασφαλείας κλεισίματος του αγώνα) ανέλαβε εθελοντής της ΕΟΔ. Τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν ήταν περιορισμένα, χωρίς να προκύψει κάτι σοβαρό, με αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.

Ο μαραθώνιος, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου, έγινε φέτος υπό ιδιαίτερες συνθήκες, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού, με αλλαγές σε κάθε πτυχή του αγώνα, όπως εκκίνηση, τερματισμός, απονομές, τεχνική ενημέρωση, εξοπλισμός, παραλαβή αριθμών, σταθμοί τροφοδοσίας, σάκοι ανεφοδιασμού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντική εθελοντική εργασία πρόσφεραν οι διαχειριστές του καταφυγίου της Πετρόστρουγκας, όπως και των υπολοίπων καταφυγίων του Ολύμπου, στα οποία λειτούργησαν σταθμοί υποστήριξης του αγώνα.

Φέτος, η κάλυψη του Olympus Mythical Trail είχε ιδιαίτερη σημασία για την ΕΟΔ, καθώς μετά το πέρας του αγώνα, βραβεύθηκε ο Θεόδωρος Καρυοφύλλης, ένα από τα παλιότερα μέλη της ομάδας που έχει πάρει μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν γίνει στον Όλυμπο. Ο Θεόδωρος, που κατοικεί στο Λιτόχωρο, γνωρίζει όσο λίγοι το βουνό και η συνδρομή του σε πολλές επιχειρήσεις έχει αποδειχθεί σωτήρια για τη ζωή πολλών ορειβατών, που αντιμετώπισαν κινδύνους στον Όλυμπο.Η ΕΟΔ έδωσε το παρών για 9η χρονιά στον υπερ-μαραθώνιο Olympus Mythical Trail 100k


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 20/01/2021 3:31:26 μμ