2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Σκοπός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Επιχειρήσεις διάσωσης
Εκπαιδεύσεις
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τιμήθηκε στη Γενεύη με το βραβείο προσφύγων Νάνσεν

Ημ/νία: 04/10/2016
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τιμήθηκε στη Γενεύη με το βραβείο προσφύγων Νάνσεν

Σε μια εορταστική τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Batiment des Forces Motrices στη Γενεύη παρέλαβε το βραβείο προσφύγων η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, για τις προσπάθειες των εθελοντών της κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Το βραβείο, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, παρέλαβε εκ μέρους της ΕΟΔ ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης, Κωνσταντίνος Μητράγκας, ενώ την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εκπροσώπησε στην τελετή και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Πρίπορας. Το βραβείο προσφύγων Νάνσεν απονεμήθηκε, επίσης, στην Έφη Λατσούδη, από τον ανοιχτό χώρο φιλοξενίας του πρώην ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρέδωσε το μετάλλιο Νάνσεν στους νικητές και ανέφερε στην ομιλία του:
"Κάθε φορά που βλέπω απλές και αυθόρμητες πράξεις ανθρωπιάς και συμπόνιας από καθημερινούς ανθρώπους που προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες, επαναβεβαιώνεται η πίστη μου ότι όλοι οι άνθρωποι παγκοσμίως δε θα γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτές τις οικογένειες που έχουν χάσει τα πάντα. Οι ηρωικές ανθρωπιστικές προσπάθειες της Έφης και του Κωνσταντίνου αντικατοπτρίζουν το πνεύμα της αλληλεγγύης που υπερβαίνει τη μισαλλοδοξία και επικεντρώνεται στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, στην επούλωση της καρδιάς και στην ανακούφιση της ψυχής. Πρόκειται για γενναιοδωρία που έρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο: είναι η συσσώρευση απλών πράξεων και μπορεί να είναι τόσο ισχυρή. Και αυτή είναι το κίνητρο για τους δύο νικητές μας, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι απλές πράξεις ανθρωπιάς μπορούν συνδυαστικά να έχουν ένα θαυματουργό αποτέλεσμα."

"Το βραβείο αυτό ανήκει και στους 2.000 εθελοντές διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που μπορώ να πω ότι είναι ήρωες γιατί το θεωρούμε καθήκον μας να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για να σώσουμε άλλους ανθρώπους”, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΔ, Κωνσταντίνος Μητράγκας κατά την παραλαβή του βραβείου. "Ο πόλεμος, η φτώχεια και οι διώξεις είναι οι παράγοντες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Δυστυχώς, το υπέροχο Αιγαίο έγινε μια από τις πιο θανατηφόρες μεταναστευτικές οδούς. Από την πρώτη στιγμή που είδαμε ανθρώπους σε απόλυτο κίνδυνο, για μας δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη, απλά τους βοηθήσαμε. Δεν επιζητήσαμε ποτέ την αναγνώριση. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το χαμόγελο των ανθρώπων που σώζουμε, αυτή είναι η ανταμοιβή μας”, σημείωσε.

Εδώ και πάνω από 60 χρόνια, το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας έχει τιμήσει όσους έχουν δείξει εξαιρετική αφοσίωση στο προσφυγικό ζήτημα. Στους νικητές του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν περιλαμβάνονται διάσημοι, αλλά και πιο αφανείς ήρωες. Η Eleanor Roosevelt, η Graça Machel και ο Luciano Pavarotti είναι μερικοί από τους πιο αναγνωρίσιμους βραβευθέντες.

Όλοι οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα συνεχίσουν και, μετά την απονομή αυτού του βραβείου, άοκνα τις προσπάθειες τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, εξοπλισμένοι πλέον καλύτερα, χάρη και στην τεράστια υποστήριξη που δέχτηκε η Οργάνωση από την Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τιμήθηκε στη Γενεύη με το βραβείο προσφύγων Νάνσεν

Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649