Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρούσα και φέτος στον Olympus Mythical Trail

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρούσα και φέτος στον Olympus Mythical Trail

Με 60 διασώστες ακροβολισμένους σε όλο τον Όλυμπο η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έδωσε και φέτος δυναμικά το παρόν στον Olympus Mythical Trail (OMT), τον μεγαλύτερο μαραθώνιο του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η ΕΟΔ, σε συνεργασία με τον Λάζαρο Ρήγο, διοργανωτή και ψυχή του OMT, κάλυψε τον αγώνα, προσφέροντας Α’ Βοήθειες στους αθλητές, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβε τον συντονισμό των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των σταθμών, από το κέντρο κινητών επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης «Ερμής». 174 υπερ-αθλητές  από όλο τον κόσμο πήραν μέρος στον μεγάλο αυτό αγώνα των 100 χιλιομέτρων, ξεκινώντας την Παρασκευή 30 Ιουνίου από τον Αη Γιάννη στο Λιτόχωρο και, διασχίζοντας όλο σχεδόν τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, τερμάτισαν  στο ίδιο σημείο με τον νικητή να κάνει την τρομερή επίδοση 15:36:06.

Οι διασώστες της ΕΟΔ χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό το βράδυ της Παρασκευής στο σταθμό της Γκόλνας, όπου μία αθλήτρια, έντονα καταπονημένη, εγκατέλειψε τον αγώνα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο στο κέντρο υγείας Λιτοχώρου. Στην αθλήτρια προσφέρθηκαν οι Α’ Βοήθειες  και επανήλθε σύντομα. Οι εθελοντές της ομάδας αντιμετώπισαν κι άλλα μικρότερης σημασίας περιστατικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντική εθελοντική εργασία πρόσφεραν και οι διαχειριστές των καταφυγίων του Ολύμπου στα οποία λειτούργησαν σταθμοί υποστήριξης του αγώνα.

Μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια, η παρουσία των εθελοντών της ΕΟΔ στον OMT 100 έχει γίνει πλέον παράδοση. Και του χρόνου θα είμαστε εκεί, για να προσφέρουμε βοήθεια και υποστήριξη στους υπερ-αθλητές που φτάνουν στα όρια τους, για να διασχίσουν τον βουνό.

* Στην μικρή φωτογραφία ο διοργανωτής του OMT Λάζαρος Ρήγος με τον Γιώργο Λάκια, εθελοντή της ΕΟΔ και υπεύθυνο της κάλυψης του αγώνα

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρούσα και φέτος στον Olympus Mythical Trail


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 15/10/2018 6:00:28 μμ