Η Alpha Bank «σύμμαχος» της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στις προσπάθειες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

 Η Alpha Bank «σύμμαχος» της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στις προσπάθειες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Μαζί στις προσπάθειες των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας  Διάσωσης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στέκεται η Alpha Bank, η οποία υποστηρίζει για δεύτερη χρόνια το έργο της Ε.Ο.Δ.

Μέσω της συγκεκριμένης ενισχύσεως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης πρόκειται να προβεί στην προμήθεια καυσίμων για το διασωστικό σκάφος «Rescue 1», το οποίο συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και, συγχρόνως, αξιοποιείται και ως μέσο εκπαίδευσης τόσο για τους εθελοντές της ΕΟΔ όσο και για τους πολίτες.

Πρόκειται για το πρώτο διασωστικό σκάφος που εντάχθηκε στο δυναμικό της ΕΟΔ στην Κεντρική Διοίκηση, στη Θεσσαλονίκη, και το οποίο έχει πάρει μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις στη θάλασσα, μεταξύ αυτών και στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του ελικοπτέρου Σινούκ που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας το Σεπτέμβριο του 2004. Το «Rescue 1» διαθέτει όλο τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό έρευνας και διάσωσης και εξοπλισμό Α’ Βοηθειών, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται πάντα από εκπαιδευμένους διασώστες και χειριστές.

Η Alpha Bank υποστήριξε και πέρυσι την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγέας», που αφορούσε την ενίσχυση του έργου της ΕΟΔ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Ευχαριστούμε πολύ την Alpha Bank για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία!Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 18/10/2018 11:18:39 μμ