ΕΟΔ Ηρακλείου: Παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σπηλιές της Νότιας Κρήτης

ΕΟΔ Ηρακλείου: Παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σπηλιές της Νότιας Κρήτης

Βοήθεια σε 113 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σπηλιές της Νότιας Κρήτης, όπου είχαν εγκαταλειφθεί από κύκλωμα διακινητών, πρόσφεραν οι εθελοντές του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μετά από κλήση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Οι εθελοντές του παραρτήματος ανταποκρίθηκαν άμεσα και βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες και διανέμοντας φαγητό, νερό, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά και βρεφικά είδη, αλλά και προσφέροντας υποστήριξη σε όσους είχαν ανάγκη.

Οι πρόσφυγες ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένοι, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης στις σπηλιές όπου ήταν κυριολεκτικά στοιβαγμένοι ήταν απάνθρωπες, ενώ μεταξύ τους υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά και βρέφη. Μάλιστα, οι διακινητές τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα και τους είχαν απειλήσει με όπλα.

Η οργάνωση και ο συντονισμός όλων των φορέων υπήρξε άριστος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να λήξει επιτυχώς.

Το παράρτημα Ηρακλείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ευχαριστεί θερμά όσους ανταποκρίθηκαν, διαθέτοντας τα απαραίτητα για την υποστήριξη των προσφύγων. Συγκεκριμένα, ευχαριστεί:
-    Την εταιρεία Χαλκιαδάκης Α.Ε. που διέθεσε γάλατα όλων των ηλικιών, βρεφικές και παιδικές πάνες μιας χρήσεως, πλαστικά είδη για τη σίτιση και είδη ατομικής υγιεινής
-    Την εταιρεία ΚΡΥΣΤΑΛ Α.Ε. που διέθεσε νερά
-    Την Ομάδα GIVE και ιδιαίτερα την κα Τερέζα Περάκη, που διέθεσε πλαστικά είδη για τη σίτιση και μεσολάβησε για την προσφορά ειδών άρτου από την εταιρεία Σαββοϊδάκης Α.Ε.
-    Την εταιρεία Σαββοϊδάκης Α.Ε. για την προσφορά των ειδών άρτου
-    Την εταιρεία Δ. Σαράντος για την προμήθεια πλαστικών ειδών και χαρτικών
-    Τον κ. Σπανάκη Γιώργο για την προμήθεια ειδών πρωινού, χαρτικών και πλαστικών ειδών
-    Την κυρία Μεταξάκη Γεωργία που μαζί με την συντροφιά της αυθόρμητα ανταποκρίθηκαν και μας προμήθευσαν μερίδες φαγητού, καθώς και το Ψητοπωλείο «Χόβολη» για τη συμμετοχή του στην ίδια περίπτωση.
Ευχαριστεί ιδιαίτερα, τέλος, την Ελληνική Αστυνομία Ηρακλείου για την άψογη συνεργασία.

 

Οι φωτογραφίες είναι από την υποδοχή των προσφύγων

ΕΟΔ Ηρακλείου: Παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σπηλιές της Νότιας Κρήτης


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 29/02/2020 9:18:04 πμ