Δωρεά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από τους Lions της Νορβηγίας

Δωρεά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από τους Lions της Νορβηγίας

Οι Lions της Νορβηγίας προχώρησαν πρόσφατα σε οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και συγκεκριμένα των παραρτημάτων της οργάνωσης στη Λέσβο, την Κω, την Κέρκυρα και την Μαγνησία, με στόχο να ενισχυθεί η επιχειρησιακή και εκπαιδευτική δράση τους στην έρευνα και τη διάσωση, κυρίως στη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη δωρεά έγινε χάρη στην μεσολάβηση της Νορβηγικής διασωστικής οργάνωσης RS, η οποία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, στηρίζει διαχρονικά και έμπρακτα την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας ήδη διαθέσει στην ΕΟΔ έξι διασωστικά σκάφη, εξοπλισμό, εκπαιδευτικά προγράμματα, καύσιμα για τα σκάφη, αλλά και ενίσχυση για τη διοικητική ανάπτυξη της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος της Lions Νορβηγίας, Nils Ørum, μαζί με την υπεύθυνη των διεθνών προγραμμάτων της RS, Vivi Lundgren Schumann, επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης και παρουσιάστηκε στον κ. Ørum η δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, αλλά και η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Νορβηγική RS. Επιπλέον, ο Nils Ørum επισκέφθηκε το διασωστικό κλιμάκιο της ΕΟΔ στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και είχε την ευκαιρία να επιβιβαστεί σ' ένα από τα διασωστικά σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, όπου ξεναγήθηκε από το πλήρωμα των διασωστών.

Να σημειωθεί ότι τα παραρτήματα της Κέρκυρας και της Μαγνησίας έχουν ήδη παραλάβει τα δύο από τα τέσσερα σκάφη που χορηγήθηκαν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από την RS και το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, ενώ οι εθελοντές των παραρτημάτων της Κω και της Λέσβου συμμετείχαν σε εκατοντάδες επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο στη διάρκεια των δύο χρόνων με τις χιλιάδες προσφυγικές ροές.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ευχαριστεί θερμά τους Lions Νορβηγίας για την γενναία δωρεά τους!

* Στην πρώτη φωτογραφία ο κ. Nils Ørum με την Πρόεδρο της ΕΟΔ, Δανάη-Φωτεινή Μαυρουδή και στην δεύτερη με το πλήρωμα του διασωστικού σκάφους της ΕΟΔ

Δωρεά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από τους Lions της Νορβηγίας


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 18/10/2018 9:03:49 πμ