Διασώστριες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εκπαιδεύτηκαν από την Νορβηγική οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση

Διασώστριες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εκπαιδεύτηκαν από την Νορβηγική οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση

«Γυναικεία υπόθεση» ήταν το πέμπτο κατά σειρά εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη Νορβηγία 12 διασώστριες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται στο Τμήμα Υγρού Στοιχείου. Η εκπαίδευση αυτή τη φορά ήταν στοχευμένη στις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των επιχειρησιακών τμημάτων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ανταποκρινόμενες άριστα ακόμα και στις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, σε κάθε πεδίο και συνθήκη.

Τα 12 μέλη της Ε.Ο.Δ. παρέμειναν στην Νορβηγία μία εβδομάδα και εκπαιδεύτηκαν στο σχολείο της Νορβηγικής οργάνωσης RS (Redningsselskapet), στην περιοχή Horten, σε διαδικασίες θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης, χειρισμού σκάφους και διασωστικού εξοπλισμού, προσανατολισμό και τηλεπικοινωνίες, ενώ επισκέφθηκαν και τα γραφεία της RS στο Όσλο, όπου συναντήθηκαν με στελέχη της οργάνωσης.

Οι διασώστριες της ΕΟΔ που πήραν μέρος στην εκπαίδευση δραστηριοποιούνται στα παραρτήματα και τις βάσεις ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Καβάλα, τη Μαγνησία, τη Σκιάθο, τη Φωκίδα, την Κω, την Χίο, τη Ρόδο και την Κεντρική Διοίκηση στη Θεσσαλονίκη.

Να σημειωθεί ότι στην ΕΟΔ δραστηριοποιούνται εκατοντάδες εθελόντριες, όλων των ηλικιών, πολλές από τις οποίες έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας, σώζοντας δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Στην πρόσφατη δε προσφυγική κρίση πολλές απ’ αυτές συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα ως πληρώματα, αλλά και ως χειριστές σκάφους.

Η εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης υποστήριξης στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και την Νορβηγική οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση RS.

Δείτε εδω το βίντεο για τις γυναίκες της ΕΟΔ.

Διασώστριες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εκπαιδεύτηκαν από την Νορβηγική οργάνωση για τη θαλάσσια διάσωση


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 23/10/2018 6:10:08 πμ