Επιχείρηση διάσωσης 2 ορειβατών στο Μπέλες

Επιχείρηση διάσωσης 2 ορειβατών στο Μπέλες

Δύο ορειβάτες στην προσπάθεια τους να κατέβουν από το βουνό για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους εγκλωβίστηκαν σε υψόμετρο 1750 μέτρων. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες. μέλη της ΕΟΔ Κιλκίς και μια ορειβατική ομάδα, ενώ ξεκίνησε και ομάδα 9 ατόμωντης ΕΟΔ από τη Θεσσαλονίκη. Λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού (περίπου 1 μέτρο) η πορεία προσέγγισης είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Σε εξέλιξη βρίσkεται από το απόγευμα της Παρασκευής 6/1/2012 επιχείρηση διασωσης στο όρος Μπέλες.

Νέα ενημέρωση (7/1/2012 13:45)

Στις 12:20 μμ σήμερα εντοπίστηκε και ο 2ος αγνοούμενος ορειβατης δυστυχώς νεκρός. Ο 1ος είχε εντοπιστεί και διασωθεί εχθές το βράδυ. Οι 2 ορειβάτες ήταν μέλη μιας ομάδας του ορειβατικού συλλόγου Κιλκίς και χθες κατά την κατάβασή τους από το όρος Μπέλες αποκόπηκαν από την υπόλοιπη ομάδα και έχασαν τον προσανατολισμό τους. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Από πλευράς ΕΟΔ συμμετείχαν 18 διασώστες. Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σε υψόμετρο περίπου 1700 μέτρων ενώ η ισχυρή χιονόπτωση που επικρατούσε από το απόγευμα χθες δυσχέραινε σε εξαιρετικό βαθμό το έργο των σωστικών συνεργείων.
Επίσης σε ένα άλλο σημείο του βουνού υπήρχε εγκλωβισμένη ομάδα ορειβατών που είναι καλά στην υγεία του και οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σ’ένα εγκαταλειμμένο  φυλάκιο του στρατού. Ομάδα της ΕΜΑΚ μαζί με μέλος της ΕΟΔ (παροχέα πρώτων βοηθειών) μεταβαίνουν στο σημείο για τον απεγκλωβισμό τους.

Νέα ενημέρωση (23:25)
Ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων διασώθηκε και τον κατεβάζουν οι διασώστες προς το χωριό.

Επιχείρηση διάσωσης 2 ορειβατών στο Μπέλες


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 17/10/2018 5:53:15 μμ