2310 310649
Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες)
English Αναζήτηση
Συχνές ερωτήσεις  |  Δελτία τύπου  |  Χορηγοί
Θέλω να βοηθήσω
  Η Ε.Ο.Δ.  
Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο
Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Διεύθυνση Επιχειρήσεων
Σκοπός της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης
Τμήματα - Ειδικότητες
Ορεινή Διάσωση
Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο
Αντιμετώπιση Καταστροφών
Πρώτες Βοήθειες
Σκύλοι Έρευνας
Έρευνα και Τεχνολογία
Ανθρωπιστικές Αποστολές
|
  Δράσεις  
Επιχειρήσεις διάσωσης
Εκπαιδεύσεις
Συνέδρια - Εκδηλώσεις
Άλλες δραστηριότητες
|
  Παραρτήματα  
|
  Νέα  
|
  Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών  
|
  Video gallery  
|
  Οδηγίες - Συμβουλές  
Πρώτες βοήθειες για εγκαύματα
Οδηγίες προστασίας από πυρκαγιές
Πώς αντιμετωπίζουμε την πνιγμονή;
Λιποθυμία: τί είναι, συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες
Τι πρέπει να περιέχει ένα σακίδιο Πρώτων Βοηθειών;
Χειμερινό βουνό και χιονοστιβάδα
Πώς προστατευόμαστε από πνιγμό στη θάλασσα;
Μύθοι και Αλήθειες για τις Πρώτες Βοήθειες
Οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα
Είμαστε προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο σεισμό;
Παιδιά και οδική ασφάλεια
Συμβουλές για ασφαλή ορειβασία
Απαραίτητη η ενημέρωση για την αντιμετώπιση σεισμών, πλημμυρών και πυρκαγιών
Προστατεύομαι από τον σεισμό, μαθαίνοντας
|
  Επικοινωνία  

Η εξέλιξη των συνεδρίων ορεινής διάσωσης

Ημ/νία: 12/50/2011

Συνεχίζεται φέτος για 6η χρονιά κάτι το οποίο πλέον έγινε θεσμός από την ΕΟΔ. Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου ορεινής διάσωσης. Μια συνεχή θετική εξέλιξη ενός θεσμού...

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η διοργάνωση αυτή προχωρούσε με αυξητικό θετικό αποτέλεσμα παρόλες τις δυσκολίες που εμφανίζονταν συνεχώς. Αποτέλεσμα που αποδεικνυόταν από τη συμμετοχή και σε αντιπροσώπους τρίτων (ορειβατικοί σύλλογοι, οργανώσεις του εξωτερικού, κρατικοί φορείς κ.α.).

Κάθε χρόνο ο επίσημος κρατικός φορέας διάσωσης της χώρας μας, η Πολεμική Αεροπορία, συμμετείχε κατόπιν αιτήματός μας τόσο με προσωπικό στη θεωρητική ενότητα των συνεδρίων, όσο και με ιπτάμενα μέσα στην πρακτική ενότητα.

Ενδεικτικό της συνεχούς βελτίωσης της διοργάνωσης, αλλά και του ενδιαφέροντος που πρακαλεί είναι το γεγονός ότι φέτος δε χρειάστηκε να αποσταλεί αίτημα συμμετοχής εκ μέρους της ΕΟΔ στην Π.Α. για διάθεση εναερίου μέσου γιατί η υπηρεσία με δική της πρόθεση το έκανε. Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη επιβράβευση του εθελοντικού αγώνα που μεταξύ άλλων καλείται να αντιμετωπίση τη γραφεικρατία, το υπέρογκο κόστος της διοργάνωσης και διάφορες άλλες παραμέτρους που δρουν ανασταλτικά όταν μιλάμε για εθελοντική δράση και ενασχόληση.

Από την άλλη δεν παύει να υφίσταται η παγιωμένη αδιαφορία λόγω νοοτροπίας άλλων αρμοδίων κρατικών φορέων που δεν εμπλέκονται επιχειρησιακά στην έρευνα - διάσωση παρά μόνο μέσω ενός γραφείου τους. όσοι εμπλέκονται επιχειρησιακά στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αντιλαμβάνονται, κατανοούν και βλέπουν την ανάγκη για συνεργασία και "επιχειρησιακή γνωριμία".

Η απήχηση της εν λόγω διοργάνωσης έχει προ πολλού ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και πλέον έχει μπει στον ετήσιο προγραμματισμό οργανώσεων από τις γειτονικές και όχι μόνο χώρες, οι οποίες συμμετέχουν σε όλες τις θεματικές. Από την άλλη οι τοπικές κοινωνίες που έχουν φιλοξενήσει μέχρι σήμερα τις εν λόγω διοργανώσεις βλέπουν τη σπουδαιότητα της υποστήριξης αυτής στον τόπο τους. Δράσεις αυτού του βεληνεκούς ενισχύουν πολύπλευρα σε τοπικό επίπεδο όχι μόνο τον τομέα της διάσωσης, αλλά και της τοπικής οικονομίας.

Η ΕΟΔ καταβάλλει και θα συνεχίσει να το κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ορεινής διάσωσης εκεί ακριβώς που υπάρχει αυξημένη ανάγκη. Τόσο για τους καταστατικούς της σκοπούς, όσο και για τις νέες Ιδέες που προστέθηκαν στην πορεία όλων αυτών των ετών.Print-iconSendToAFriend-icon


Καταμερισμός Χορηγιών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
είναι μέλος των


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση έρευνας και διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου

Θα μας βρείτε επίσης


Κεντρική Διοίκηση
Κηφισίας 13 - ΤΚ 54248 Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Κέντρου Επιχειρήσεων (24 ώρες):
+30 2310 310649