15 εθελοντές της ΕΟΔ φιλοξενούμενοι της RS για τον τέταρτο κύκλο εκπαίδευσης στη θαλάσσια διάσωση

15 εθελοντές της ΕΟΔ φιλοξενούμενοι της RS για τον τέταρτο κύκλο εκπαίδευσης στη θαλάσσια διάσωση

Τον τέταρτο κύκλο εκπαίδευσης σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης παρακολουθούν από την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 15 εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο εκπαιδευτικό κέντρο της Νορβηγικής Οργάνωσης για τη Θαλάσσια Διάσωση (Redningsselskapet, RS) στο Horten της Νορβηγίας.

Όπως και οι προηγούμενες, η εκπαίδευση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχόμενης υποστήριξης της ΕΟΔ από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και της Νορβηγικής Οργάνωσης για τη Θαλάσσια Διάσωση, η οποία, εκτός από εκπαιδευτικά προγράμματα, περιλαμβάνει διασωστικά σκάφη και εξοπλισμό, ενίσχυση του ραδιοδικτύου της οργάνωσης, αλλά και καύσιμα για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΕΟΔ.
 
Τα περισσότερα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που συμμετέχουν στην εκπαίδευση είναι έμπειροι διασώστες που εξειδικεύονται στη θαλάσσια διάσωση και τον χειρισμό σκαφών και δραστηριοποιούνται στα παραρτήματα της Λέσβου, Μαγνησίας, Κέρκυρας, Αχαίας, Μεσσηνίας, Ρόδου και στην Κεντρική Διοίκηση, στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με κονδύλια από το ίδιο πρόγραμμα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει ήδη προχωρήσει στην αγορά πέντε διασωστικών σκαφών, ένα από τα οποία επιχειρεί στην Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι σύντομα επιχειρησιακά. Η RS, ωστόσο, έχει προχωρήσει στη χορηγία ενός ακόμα σκάφους  που βρίσκεται στο παράρτημα της ΕΟΔ στην Κω.

Ταυτόχρονα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους εθελοντές της ΕΟΔ, η RS φιλοξενεί στα γραφεία της στο Όσλο την υπεύθυνη του γραφείου τύπου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με στόχο να εκπαιδευτεί σε θέματα επικοινωνίας, ΜΜΕ και χορηγιών.

Η στενή και διαρκής συνεργασία της Νορβηγικής RS με την ΕΟΔ έχει δώσει την ευκαιρία στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή της ικανότητα στη θάλασσα, καθιστώντας την έτοιμη να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο απαιτητικές επιχειρήσεις στη θάλασσα.

15 εθελοντές της ΕΟΔ φιλοξενούμενοι της RS για τον τέταρτο κύκλο εκπαίδευσης στη θαλάσσια διάσωση


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Powered by active³ CMS - 18/10/2018 8:06:31 πμ